Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

27.9.2019 momentálně máme na prodej brambory odrůdy Adéla a Antonie, ostatní odrůdy budeme kopat
18.9.2019

Jak to vypadá s bramborami ?

Dodělávají slupku a plánujeme do týdne začít kopat , jakmile přetřídíme a budeme mít naskladněné napíšeme to zde, abyste si mohli volat.

Ostatní zelenina, bude pravděpodobně tak, jak sme již psali , dříve určitě ne.

7.9.2019

Bohužel  možnost vyrobení mouky z našeho  obilí se nekoná , kvůli kapacitě sila není možnost oddělení obilí. Žito se nám ale povedlo vypěstovat ve velmi dobré kvalitě, kdoví třeba se k mouce z našeho obilí jednou dopracujeme , to záleží na prodejnosti a zájmu. Jelikož sme ale spokojeni s vysokou kvalitou mouky z mlýna, bude možnost zakoupení mouky u nás , mouka bude v 5kg balení a kdo bude chtít recept a kvásek ať dá dopředu vědět. Mouka z mlýna je čistě přírodní produktem, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení.

Žito je prastará obilovina, typická pro oblast Evropy. V dnešní době je vytlačováno pšenicí. Žitné produkty jsou však nutričně výživnější.

Žitné klasy obsahují velký podíl minerálních látek.

Žito má méně lepku než mouka pšeničná.

 

5.9.2019

 

Vkládáme sem odpověď , kterou nám zaslali z jatek ve Vrchlabí.Termín se tedy o měsíc přesune.

Dobrý den pane Vondrák.

Zítra otevíráme porážku Vrchlabí a to zkušební provoz na porážení vepřového. Do 14 října zde bude probíhat pouze porážka vepřového z důvodu rekonstrukce porážky vepřového v Jičíně. Po ukončení rekonstrukce se bude porážet v Jičíně pouze vepřové od velkých dodavatelů. Vzhledem k tomu, že se nás obracejí drobní zemědělci se zájmem o porážku / z důvodu ukončení činnosti jatek ve Studenci/ vepřového a hovězího.  Rozhodli jsme se obnovit porážku ve Vrchlabí s tím, že bychom zde od konce října zahájili porážku hovězího a pro drobné chovatele i domácí porážky vepřového. V druhé polovině října se můžete na nás obrátit tak abychom Vám mohli podat upřesňující informace.

24.8.2019

Vytvořili sme anketu o možnosti nových surovin , zajímá nás váš názor :-)

Anketa je  zde .

A vytvořili sme fotoalbum.

 

23.8.2019

A blíží se nám tu podzim a hodily by se aktuality jak to vypadá viďte ?

 Na brambory volejte prosím od půlky září , na zelí nemá cenu volat dříve než  v polovině října, v tuto dobu budeme vědět více informací, prozatím je vše

" ve hvězdách ".

Bude snad i dumlík , mrkev a červená řepa.

A teď aktuality k masu:

Bohužel jatka kde sme odváželi býky jsou zavřená a my musíme hledat jiná . Vše se včas dozvíte ale termín tedy ještě není .

Tak nám držte palce ať vše vyjde , už se na vás těšíme.

 

A abych nezapomněla pokud vše vyjde rádi bychom prodávali žitnou mouku z našeho obilí, tento rok máme žito poprvé a uvidíme jakou bude mít kvalitu, nechali bychom si ho zpracovat ve mlýně , kde my sami mouku kupujeme a zabalit hotovou mouku.  Tato myšlenka vznikla v souvislosti s tím, že si sami již několik let žitný chleba z kvásku pečeme. Pokud byste měli zájem klidně pište , zajímá nás samozřejmě i váš názor.  K mouce bychom dávali i recept , který se nám osvědčil, kdo by měl zájem i o kvásek musí mě dát vědět dopředu , abych ho mohla namnožit. Ten pocit kdy si chleba upečete sami a víte co do něj dáváte je k nezaplacení a ta vůně :-) Bylo by skvělé kdyby v této době vzniklo více nadšenců domácího pečení.Prozatím ale není nic jisté.

Přeji vám všem krásné dny

Andrea

 

27.2.2019

aktualizace maso termín konec února :

měli sme termín tento týden nakonec je termín posunut na příští týden a další jdou až další týden, kvůli chřipce , která postihla i zaměstnance jatek , nám dokáží najednou

" nabalíčkovat " pouze 2 kusy :-(

Takže se nám to malinko zkomlikovalo, zítra rozešlu zprávy.

Další informace k masu rozmohl se nám tu takový dost "hloupý nešvar ", spousta lidí najednou volá , že si maso objednali ale po zkontrolování seznamu, emailů a zpráv se zjistí , že to tak není!!!

opět upozorňuji , že maso lze OBJEDNAT POUZE PÍSEMNĚ a to buď přímo u nás v obchůdku , emailem nebo sms.  Jinou formou nelze, pokud budete volat , vždy musíte poslat zprávu.

Děkuji za pochopení Andrea

 

8.1.2019 máme už jen bílé kysané zelí
14.12.2018

kysané zelí máme červené i bílé

27.11.2018

kysané zelí bude přibližně po 10.12.

BRAMBORY UŽ NEMÁME

ZPRÁVA PRO ZÁJEMCE NA MASO KONCE LISTOPADU:

MASO BUDE K ODBĚRU PO 17.HODINĚ V PÁTEK 30.11.

20.11.2018

 

KYSANÉ ZELÍ JE NUTNÉ OBJEDNAT PÍSEMNĚ NA ČÍSLE 605 114 180 NEBO 737 024 160 NEBO EMAIL vysockezeli@seznam.cz JAKMILE ZELÍ PŘICHYSTÁME DÁME VÁM VĚDĚT ABYSTE SI HO MOHLI VYZVEDNOUT. POKUD BUDETE CHTÍT BÍLÉ I ČERVENÉ NAJEDNOU , OBJEDNÁVKY VYŘÍDÍME NEJDŘÍVE KOLEM 10.12., JELIKOŽ BÍLÉ ZELÍ  JEŠTĚ NENÍ VYKYSANÉ.

KDO BUDE CHTÍT POUZE ČERVENÉ OBJEDNÁVKY VYŘÍDÍME V NEJBLIŽŠÍM TERMÍNU .

OPRAVDU DBEJTE NA PÍSEMNÉ OBJEDNÁVCE !

URČITĚ SE DOMLUVÍME.

S POZDRAVEM ANDREA

   
1.11.2018

hovězí maso:

termín:

konec listopadu předběžně zamluven

svíčková a roštěná zamluvena

bereme objednávky :

 února 2019 - svíčková zamluvena !

 září 2019

listopad 2019

kysané zelí:

objednávky předem nebereme letos ho je opravdu málo a do pošty nám chodí desítky emailu s objednávkami. Tento rok ho je kvůli extrémnímu suchu opravdu malinko , minimálně o 80% a ještě není hotové, jakmile zahájíme prodej zde to oznámíme. Děkujeme zapochopení a vaši přízeň :-)

28.10.2018

bereme objednávky na hovězí maso v balíčkách po 10kg , jedná se o maso přímo od nás :-)

objednávky nám pište formou sms nebo emailem , jakýkoliv dotaz vám rádi zodpovíme samozřejmě i po telefonu ale objednávky prosím písemně . Děkujeme :-)

termíny:

1. konec listopadu

v tento termín je roštěná a svíčková zamluvená !

2.termín konec února

26.10.2018 konec prodeje krouhaného zelí
20.10.2018 máme červenou cibuli
17.10.2018

hurááá  informace pro zájemce o maso říjen :

konečně máme pevný termín jatek a tím dnem je příští úterý, maso bude asi v pátek, jakmile ho dovezeme domů, budeme vám psát zprávu k vyzvednutí masa :-)

stav zelí :

bude ho opravdu malinko, oproti minulým rokům je ho sotva desetina. začínáme s prodejem krouhaného zelí , předem nutno zavolat.

 

červená cibule je momentálně vyprodaná !

máme jablka

14.10.2018 máme mrkev :-)
12.10.2018

nová informace pro zájemce o maso, tento termín je snad prokletý, teď sem domluvila s panem Noskem , který je majitelem jatek a oznámil mi , že mu onemocněli někteří řezníci  , znovu mám volat v pondělí a snad mi oznámí pozitivní zprávu a konečný termín . Prosíme o trpělivost :-)

Děkuji Andrea

Včera sme přivezli cibuli červenou i žlutou kulatou . Dnes možná pojedeme pro mrkev, uvidíme jak to vyjde časově.

informace k obilí:

máme na prodej ječmen, pšenici ve formě zrna i mačkané je nutno předem zavolat, abychom obilí přichystali :-)

můžete ještě volat na číslo 737024160

4.10.2018

zjišťujeme již několik let , že spousta zákazníků si stále plete krouhané zelí a kysané zelí, vždy když voláte prosím upřesněte v jaké formě zelí potřebujete:

krouhané zelí je pouze nakrouhané neochucené zelí, které od nás dostanete v pytli a doma si ho dle vlastní receptury naložíte

kysané zelí je už hotové zelí , které můžete rovnou konzumovat :-)

4.10.2018

Hlášení pro zájemce o maso který bude teď v říjnu:

Uháníme jatka aby nás vzaly, mají ale dost plno a příští týden nám bude majitel volat termín, jakmile se ho dozvíme, předběžně to vypadá kolem 15.10. , budeme vás všechny informovat. Děkujeme za pochopení.

brambory máme na prodej:

Adély, Antonie , Esmee

do konce týdne budou k prodeji Laury

odrůda Elfe je momentálně vyprodaná

cibule žlutá na uskladnění bude od 12.10.

 

28.9.2018

začínáme s prodejem brambor, předem nutno zavolat , stále ještě brambory kopeme.

Situace se zelím je prozatím neměná a v tuto chvíli můžeme jen oznámit , že s jistotou tento rok nebude prodej hlaviček , ostatní je stále ve hvězdách , buď zelí bude pouze kysané a nebo i trošku krouhaného.

12.9.2018

brambory na uskladnění budou přibližně od 20.9., momentálně čekáme na ochlazení, raději si zavolejte předem.

Co se týče zelí a ostatní zeleniny , volejte si prosím od půlky října zatím je vše ve hvězdách , letošní sucho je nejhorší co si kdo pamatuje jak už všichni víte sad

Dále mám velikou prosbu ohledně zájemců na hovězí maso, včera se mi podařilo při přepisování seznamu ho polít kávou a některé zájemce nemohu přečíst, velice se všem tímto omlouvám a tímto všechny žádám , aby mi napsali zprávu s objednávkou na moje číslo 605 114 180. Budu obesílát všechny zákazníky , kteří si brali maso v březnu , jelikož většina z vás je právě z března. Pokud se někdo neozve a prodej masa mezitím proběhne nemusí zoufat , na konci listopadu plánujeme další prodej masa .

Ještě jednou se všem velice omlouvám . Andrea

 

18.5.2018 sazenice ani semínka Vysockého zelí neprodáváme !!!
22.4.2018 kysané zelí už není !
28.2.2018 informace pro zájemce o maso na termín přelomu února a března, maso bude k vyzvednutí příští týden, přesný den vám ještě napíšeme :-)
  máme kysané zelí
25.10.2017

krouhané zelí budeme prodávat do konce října dle otevírací doby

v listopadu budeme prodávat krouhané v pátek , sobotu a v neděli.

máme cibuli žlutou kulatou i oválnou a červenou cibuli,dumlík ( tuřín )

 

22.10.2017

máme hlavičky a krouhané zelí na prodej 

momentálně je cibule vyprodaná, máme mrkev

9.10.2017 máme cibuli žlutou kulatou i oválnou a červenou cibuli
29.9.2017 Už máme brambory na prodej :-)
24.9.2017

Objednávky na hovězí maso bereme na listopad, na říjen je maso předběžně zamluvené, jakmile začneme sklízet zelí, budeme vědět termín porážky, který dáme zájemcům ihned vědět.

Brambory začínáme třídit. zelí začneme sklízet od října :-)

5.9.2017

Momentálně vše roste tento rok bude snad i dumlík :-) , žneme obilí a  brzy začneme kopat brambory , jakmile budou naskladněné k prodeji , zjistíte v nábídce .

11.3.2017

informace pro zájemce o maso:

předběžný termín porážky je 20.března, termín bude definitivní ve čtvrtek od majitele jatek , zatím je to pouze předběžné.

Pokud bude porážka 20.3. , tak maso by mělo být k vyzvednutí ve čtvrtek 23.3.    :-)

22.2.2017 brambory jsou vyprodané !
15.2.2017 bílé kysané zelí  je vyprodané !
21.1.2017 červené kysané zelí  je vyprodané !
10.12.2016

máme červené kysané zelí , objednávky posílejte emaile nebo formou sms na číslo 605 114 180

 šťáva z kysaného zelí

máme i český česnek !

bereme objednávky na hovězí maso v balíčkách termín porážky je přibližně konec února - začátek března .

16.11.2016 kysané bílé zelí je, červené bude přibližně  na konci listopadu
12.11.2016 objednávky na kysané zelí nám prosím zasílejte na email nebo formou sms na číslo 605114180.
5.11.2016 ZÁJEMCI O KYSANÉ ZELÍ VOLEJTE SI PROSÍM PŘIBLIŽNĚ ZA 14 DNÍ , ZELÍ NENÍ DOKYSANÉ .
31.10.2016 UKONČUJEME PRODEJ KROUHANÉHO ZELÍ  !!
28.10.2016 UKONČUJEME PRODEJ HLAVIČEK !!
21.10.2016 máme na prodej i kmín
10.10.2016

máme i hrušky.

Začneme s prodejem hlaviček a krouhaného zelí, nutno předem zavolat a dohodnout si termín !

Budeme krouhat hlavně o víkendech.

30.9.2016

máme i červené brambory na prodej , mrkev, červenou řepu, cibuli na uskladnění a pálivé papriky, med, jablka

 

20.9.2016

máme brambory na uskladnění na prodej, momentálně pouze žluté, červené budou později přibližně za týden

zelí v hlavičkách  i  krouhané bude na prodej přibližně od poloviny října.

abc_2182.jpg            abc_2194.jpg

kysané přibližně od konce října či začátku listopadu

Dumlík tento rok nebude :-(

Mrkev bude od začátku října možná dříve,

abc_2146.jpg

záleží vše na počasí !

máme červenou řepu , lilek, papriky,  rajčata a med :-)

Stále jsou v seznamu volné balíčky hovězího masa , termín porážky je konec září začátek října, přesný termín bude znám jakmile se zaplní seznam.

15.8.2016 máme brambory, okurky , papriky , lilek , červenou řepu, v případě zájmu volejte na číslo 605332462
15.7.2016 máme okurky nakládačky, v případě zájmu volejte prosím  na číslo 605332462
15.5.2016  bílé zelí už není- vyprodáno !
5.4.2016 máme bílé zelí , nutno předem zavolat na 605 332 462 , jelikož  otevírací doba platí pouze do února !
18.2.2016 zaktualizovaná stránka NABÍDKY
12.2.2016

poslední červené kysané zelí bude k prodeji zítra 13.2. , poté již bude pouze bílé.

Hovězí maso je již prodané, prosíme ale Šponarovi, kteří měli objednané maso aby se ozvali pokud budou číst tento příspěvek, číslo které nám nahlásili je špatné, děkujeme !

Další termín porážky plánujeme na září, již nyní bereme objednávky.

Dále máme na prodej obilí : pšenice, oves , ječmen.

na prodej je i mačkané obilí ! Více informací na čísle 605332462

4.1.2016 

máme kysané zelí červené i bílé, šťávu pouze z červeného kysaného zelí

bereme objednávky na hovězí maso

 

 Brambory jsou již předběžně zamluvené !

Objednávky zelí nám můžete stále zasílat na email, či sms a my vám napíšeme termín k vyzvednutí

Máme červenou cibuli.

2.12.2015

 Příjmáme objednávky na zelí po 10.12., kdo má zájem prosíme posílejte objednávky do emailu , jakmile bude zelí hotové dáme vědět abyste si pro něj mohli přijet.

Brambory budou od 5.12.

Již nemáme med ,červenou cibuli a momentálně ani hrušky.

29.11.2015

po dnešní kontrole zelí ,vypadá aktuálně situace tak, že zelí ještě není dokysané a bude hotové kolem 10.12.

Kdo již u nás letos pro zelí byl, ví že sme museli změnit prostory, navíc se zelí kysá ve větších nádržích a za jiné teploty , doba kysání je o dost delší, proto taková prodleva! 

17.11.2015 kysané zelí je momentálně vyprodané ! Volejte si prosím začátkem prosince, bude ho dost , jen musí dokysat!!
16.11.2015 máme med !
8.11.2015

brambory jsou v tuto chvíli vyprodané, budou opět za 3týdny, jakmile složíme třídičku která je kvůli práci se zelím rozebraná !

Na prodej pak budou už pouze žluté Adély 

7.11.2015 kvůli poptávce o maso máme ještě jeden termín porážky a to konec listopadu nebo začátek prosince , přesný termín se dozvíme jakmile  se zaplní seznam zájemců !
3.11.2015 med již nemáme ! 
30.10.2015  na kysané zelí si prosím volejte nejdříve za 14dní!
26.10.2015 máme opět žlutou cibuli a hrušky
21.10.2015 žlutá cibule není bude opět od 23.10. od odpoledne !
20.10.2015

v tuto chvíli už nejsou hlavičky, pouze krouhané zelí , nutno předem zavolat!!

Na kysané zelí si prosím volejte až od poloviny listopadu.

15.10.2015

máme na prodej i dumlík

Co se týká hovězího masa jalovici kterou dáváme na jatka příští týden je již předběžně zamluvená, další porážku plánujeme na leden či únor 2016.

10.10.2015 Od dnešního dne máme na prodej i mrkev !
8.10.2015 vytvořena nová stránka " DOTAZNÍK " kde nám můžete zanechat vzkaz na který Vám odpovíme.
7.10.2015

Situace na poli je taková, že bílého zelí je málo a budeme jej prodávat pouze krouhané a kysané, v hlavičkách vůbec !

A krouhané jen omezené množství!

Situace červeného vypadá dost stejně.

Omlouváme se ale letošní rok je na úrodu velice slabý !!

Na prodej máme cibuli červenou i žlutou na uskladnění , jablka ( odrůdy : Redjonaprice, Rubinola, Spartan, Golden ), česnek , náš domácí med, brambory konzumní i krmné .

4.10.2015 máme na prodej domácí med !
3.10.2015

momentálně cibule není opět bude koncem příštího týdne !

Česnek, jablka , . . . . plánujeme začít prodávat koncem října.

Zájemci o zelí:

krouhané a hlavičky - volejte si za 14dní , letošní úroda je velice slabá a těžko odhadovat kolik toho na poli je a kolik hlaviček pustíme do prodeje bohužel  . . . .

kysané zelí- volejte si prosím na konci října budeme vědět bližší informace.

Děkujeme za trpělivost :-)

 

24.9.2015 Máme žlutou cibuli na uskladnění
22.9.2015 V říjnu budeme dávat na jatka jalovici, kdo by měl zájem o  maso ( maso se balí do 10kg balíků ) , můžete se informovat na čísle 605332462 !
20.9.2015 Máme konzumní brambory na prodej !
10.8.2015

Z důvodu šíleného sucha a nedostatku vody sme byli nuceni zredukovat zeleninu, jsou na prodej pouze papriky.

Snad brzy zaprší aby nám dorostli brambory a zelí, žádné zelenině se tato tropická sucha nelíbí dumlík ani mrkev z toho nadšení nejsou ! . . . .

Snad voda brzy příjde !

Pro zájemce o maso ( v balíčkách ) : maso bude pravděpodobně v září, nyní v tomto teple žádný dobytek porážet nebudeme, pro  informaci volejte 605332462

15.4.2015 prodej zelí ukončen !
17.3.2015 získali sme další certifikát
5.3.2015

dnes jsme dovezli do obchodu MOJE BIO v Praze a obchodu v Jesenicích u Prahy zelí.

Pokud máte zájem prosím kontaktujte telefonicky majitelky obchodů !

4.3.2015 máme nového odběratele : MOJE BIO , Praha 6, Břevnov,Bělohorská 219/117 tel.: 603 965 723
28.2.2015

máme nového odběratele : Zdravá výživa , Jesenice u Prahy paní Eva Plhoňová 604 835 365

První zelí dovezeme příští týden.

6.2.2015

aktualizace stránky " o nás "

aktualizace stránky " zelí " kde bylo doplněno i něco z historie Vysockého zelí

2.2.2015

aktualizace stránky " o nás "

máme na prodej konzumní brambory

19.1.2015 založena nová stránka " KDE LZE NAŠE ZELÍ ZAKOUPIT "
18.1.2015 aktualizována stránka nabídky
27.11.2014 kysané zelí je již opět k prodeji
19.11.2014 další kysané zelí bude od konce listopadu.
14.11.2014

máme na prodej šťávu z Vysockého zelí !

informace o tom jak je šťáva ze zelí zdravá naleznete zde !

Šťávy je pouze omezené množství !

11.11.2014

syrové zelí v hlavičkách již nemáme

bílé kysané zelí bude opět k prodeji koncem listopadu

1.11.2014 Zaktualizována stránka CERTIFIKÁTY
23.10.2014

začínáme s prodejem kysaného červeného i bílého zelí

máme na prodej i jablka , dýně hokaido

6.10.2014

začínáme s prodejem hlaviček červeného a bílého zelí

krouhané zelí bude od poloviny října !

20.9.2014

 

začínáme s prodejem brambor v případě zájmu si prosím raději předem zavolejte.

S prodejem hlaviček zelí začneme pravděpodobně začátkem října, samozřejmě si raději předem zavolejte.

A kysané zelí plánujeme prodej zahájit na konec října -začátek listopadu bde samozřejmě i v prosinci, vše smozřejmě záleží na počasí, tak si prosím raději předem zavolejte.

A výbornou novinkou letošního roku je zpráva že

naše kysané bílé zelí získalo též ohodnocení logem

" ZDRAVÁ POTRAVINA "

logo-zdrava-potravina_cz.jpg

Jsme první v ČR mezi zelaři kteří dostali toto ohodnocení !

24.7.2014

máme k prodeji okurky nakládačky , v případě zájmu volejte na číslo 605 332 462

Brzy budou i rajčata a papriky !

1.1.2014 už máme jen bílé kysané zelí
1.12.2013 máme kysané červené zelí, bílé bude až od 6.12.
18.10.2013 Krouhané zelí ani hlavičky nejsou.
14.10.2013 prodáváme krouhané zelí, mrkev, dumlík, jablka
12.10.2013 Brambory již nejsou!
21.9.2013

V tuto chvíli nemáme zatím žádné brambory, jsou na poli a čekáme na lepší počasí, abychom je mohli vykopat

Tento rok budeme také mít v nabídce i dumlík, mrkev, bílé zelí, červenou řepu , dýni hokaido také cibuli , jablka a hrušky

15.9.2013

Máme konzumní brambory, prozatím je pouze odrůda Elfe.

Také máme na prodej mrkev, bílé špičaté zelí a kravské mléko.

26.2.2013 Už ani bílé kysané zelí není.
12.2.2013 Červené kysané zelí už není, máme pouze bílé kysané
26.11.2012 kysané zelí již je , kdo bude mít zájem prosím volejte si.
22.10.2012 Syrové zelí v hlavičkách už není.
12.10.2012 Začínáme s prodejem hlaviček, kdo bude mít zájem prosím volejte na číslo 605 332 462
10.10.2012 bílé špičaté zelí již není, je pouze jen kulaté
16.9.2012

Nábídku brambor pro tento rok najdete zde, kde jsou vypsány jednotlivé odrůdy.

Momentálně je v nabídce zatím jen Elfe, ostatní odrůdy budeme teprve kopat.

Tento rok budeme prodávat krouhané zelí, pravděpodobně to bude každý pátek ale informaci ještě upřesníme.

Pokud budete mít zájem volejte na číslo 605 332 462.

Od března prodáváme mléko

24.8.2012 K prodeji jsou i dumlíky ( tuříny ) a hlavičky bílého špičatého zelí a mrkev .
10.8.2012

Začínáme s prodejem konzumních brambor.

Od března prodáváme mléko

1.7.2012 Již nemáme nic na prodej.
7.3.2012 Na prodej je pouze kysané bílé zelí, brambory a cibule.
7.11.2011 Hlavičky už nejsou !!
23.10.2011

začíná prodej hlaviček,zavolejte si prosím předem, na kysané zelí si volejte až v půlce listopadu, to budeme vědět přesnější informace

Dále máme stále na prodej konzumní brambory, cibuli červenou i žlutou, dumlíky bohužel tento rok nejsou

1.8.2011

začínáme s prodejem konzumních brambor